HÅRFRÅGOR – BLIR HÅRET GULT AV ARGANOLJA?

Inlägget innehåller adlinks

Hej Elin. Jag undrar vilket schampo du skulle redkomendera utav Redken extreme serien eller Kerastase resistance Bain force architecte serien försvagningsgrad 3-4. Om man har blonderat skadat hår? Skulle bli jätte tacksam om jag fick svar på denna fråga.

– Hej! Jag har inte testat den serien från Kerastase. Tyvärr så har jag aldrig gillat det märket, det jag har testat hittills har jag inte gillat så kan inte bedöma just det. Men Redken – Extreme serien är produkter som jag dagligen använder på mina kunder på salongen och en serie jag oftast ramlar tillbaka till. För mig är ”Extreme” serien hårvårdens Chanel – funkar alltid. Men som jag alltid säger, be din frisör om hjälp. Hon/han vet precis vad ditt hår behöver och du har chansen att påverka med dina önskemål. Lycka till 🙂 Kram Elin

Hej Elin! Jag har naturligt lockigt hår, på vissa ställen korkskruvar oftast i underhåret, på vissa ställen är det bara vågigt och lite mer risigt. Jag har varit inne på att skaffa clip on löshår men vet inte riktigt vilket jag ska välja för att resultatet ska bli bäst. Jag är mest inne på en förtjockning men lite längd också hade inte skadat. Har varit inne på rapunzels sida och det är nog där mitt köp bli då de känns som de bästa löshåret. Har du något tips?

– Hej! Jag känner igen dom där korkskruvarna 😉 Jag har hela underhåret fullt av dom. Jag kan inte säga hur kvalitén är på deras hår men jag vet att dom har väldigt bra service och bäst är att du går in till dom (salongen) och så hjälper dom dig att få ett par clip-in som passar just ditt hår. Jag rekommenderar alla som vill köpa clips att gå till frisören som hjälper dig att välja färg samt att frisören beställer hem dina clips. Dels för att färgen ska bli perfekt, sedan att även clips måste klippas in samt att du ska få allt att passa just din huvudform. Oftast har man clips länge och då tycker jag det är värt att lägga lite pengar på det bästa från början 🙂 Lycka till. Kram Elin

Balmain clip-in weft set 2-2

Jag har alltid tyckt om clip-in från Balmain Hair – ett tips!

Hej Elin, jag har ställt en fråga till dig tidigare men har en fråga angående silverschampo, och visste inte vart jag annars skulle vända mig än till dig eftersom du är ”blondinernas expert”! 

Det är så att jag först köpte ett från Matrix som heter So Silver, men sen köpte jag även Fudge Clean Blonde efter att ha sett väldigt positiva recensioner av det schampot. Så nu har jag två olika silverschampon hemma, och då undrar jag ifall man kan växla mellan två olika märken? Typ att jag tvättar håret med det från Matrix ena gången och nästa gång det är dags för silverschampo så använder jag det från Fudge, spelar det någon roll om man växlar mellan olika märken när det gäller just silverschampo?

Effekten och målet med att använda det är ju densamma ändå?
Kram!

– Hej! Haha, men man tackar – du är så välkommen så!

Ja men självklart kan du det. Det är precis samma som ”vanliga” schampon från olika märken, dom innehåller olika ämnen och man får testa sig fram vilket silverschampo som passar just ditt hår. Men jag ser inget konstigt att använda olika mer att du kan få olika effekt på håret, men det där märker du snabbt. Lycka till nu och vill du ha ännu mer effekt när du använder silverschampo så kan du läsa detta inlägg (klick). Kramar Elin

img_9650

Mitt favorit silverschampo är detta från Joico – det är rejält krut i detta. Kostar 200 kr och ni kan klicka hem den här (klick-adlink)

Hej fina du! Jag har blonderat hår och jag gick från brunett till blondin i omgångar hos frisören, och är nästan framme till den blonda nyans jag vill ha. Självklart så blev ju mitt hår mer slitet efter dessa behandlingar, så jag letade efter en serie som inte kostade skjortan eftersom jag är student, som skulle passa att återfukta håret. Köpte schampo, balsam och inpackning från Macadamia efter mycket bra recensioner. Jag är nöjd med dom produkterna vad gäller att dom återfuktar bra och håret känns mjukt efteråt, men då läste jag sedan att argan olja, som ju är en av ingredienserna i Macadamias produkter, kan missfärga ett blont hår? Så nu vågar jag knappt använda produkterna längre eftersom att jag är rädd för det. Vad säger du om detta?
Jag har också kikat på Redkens serie All soft, men jag såg att den också innehåller argan olja! Ska detta vara något problem vad gäller blonda nyanser? Nu pratar jag som sagt inte om ren hårolja utan om schampo och balsam produkterna som ska innehålla en del argan olja
Tack för en grym blogg!

– Hej! Tack snälla du. Vilken bra fråga 🙂

Allt beror på produkten. Bara för en produkt innehåller arganolja så behöver det inte påverka håret. Jag är blekt blond och använder så ofantligt mycket olika produkter och hittills har jag endast reagerat på en produkt som gör mitt blonda/blekta hår gult – Morocconoil oljan (den vanliga). Jag använder Redken – All Soft på mina blonda kunder och märker ingen skillnad. Om du var nöjd med Macadamia’s produkter och inte märkte någonting förens du läste det så kör på. Du kommer märka om håret får en gulaktig beläggning rätt snabbt. Allt handlar om att man ska utgå utifrån sina egna erfarenheter, inte vad som ”kan” hända 🙂

Oftast när ett schampo eller balsam innehåller oljor så brukar det vara 2-7% av hela produktens innehåll, vilket är enormt lite. Det är mest rena oljor som blekta hår reagerar på för att man applicerar direkt på torrt och behandlat hår. Vill man använda argan/ – eller nötliknande oljor men vill vara på den säkra sidan så kan man endast applicera oljan i handdukstorkat hår.

Lycka till nu 🙂
Kram Elin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vill jättegärna ställa en följdfråga på det här med oljorna! Mitt hår är stort. Nu snackar vi hårstrån som ser ut som nylontråd, är torra som fnöske och ÄTER produkter. Det enda som kan tämja mitt hår är generösa mängder arganolja uppblandat med jojobavax och mandelolja. Inga färdiga håroljor biter, det är för låg koncentration. Men samtidigt har jag ju kommit på att jag ska bli blond, har gjort två blekningar hittills och har två besök till planerade innan sommaren då jag vill vara platinum/isblond. Men tar de här rena oljorna (som jag använder både i blött hår men också i torrt hår varje kväll) bort den kalla nyansen då, och isåfall, går det att motverka med silverschampo, eller kommer slitaget från silverschampot att liksom ta ut vården jag får av oljorna, så jag hade lika gärna kunnat strunta i hela baletten?

  Emma Hällbacka 2016-12-16 12:21:12 http://emmahallbacka.se
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har naturligt lockigt hår (snarare vågigt efter en natts sömn) men skulle jättegärna ha plattare hår. Jag funderar på om rakpermanent vore en lösning. Vad är dina åsikter om rakpermanent? Är det något som du starkt tar avstånd från eller tycker du att det kan fungera på ett relativt obehandlat hår (slingat håret för ett halvår sen).

  Beata 2016-12-06 18:25:45
  Svara
 • Hej! Har själv haft häst, det är mössa på som gäller hela tiden, allt instoppat och bara den av då man rider. Jag tycker själv att håret inte luktar lika mycket stall på sommaren när man kan vara utan mössa så det är min lösning?

  Charlotte 2016-12-06 16:13:40
  Svara
 • Jag har en fråga eller undran som jag tänkte att kanske du eller någon annan av dina läsare kan tipsa om. Jag försöker att inte tvätta mitt hår alltför ofta, utan 2-3 gånger i veckan och det samma gäller min 9-åriga dotter. Men när man är i stallet och rider, mockar etc. så börjar ju håret lukta stall. Hur gör ni andra som är i stallet varje dag eller har du Elin något bra tips på hur man ska hålla sitt hår fräscht utan att tvätta det hela tiden. Jag kan ju anv. torrschampo men har en känslig hårbotten så jag vill inte använda för mycket produkter och angående dottern vet jag inte hur bra det är att använda för mycket produkter på en så ung person.

  Helen 2016-12-06 11:52:28 https://www.instagram.com/im.hille/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!