gyllende makeover & kantarelltoast

Hej mina underbara vänner!

Hur mår ni idag? Jag och min kärlek ligger bara hemma och myser idag, det är dåligt väder och jag är helt slut efter min första jobbvecka. Jag har haft riktigt ont i huvudet dom senaste dagarna och det har gjort mig väldigt seg, idag har jag fått sovit ut och känner mig bättre. Men hörrnii, nu måste jag ju visa er mitt nya hår. Som jag skrev igår så var jag trött på mitt hår, det hade blivit missfärgat av allt silverschampo och olika färginpackningar som jag hade testat under sommaren. Jag tyckte det var för kort och allmänt icke "elin-style" – eller hur?

Jag hade på mig mina nya skor från Filippa K (annonslänk-klick) – totalt älskar dom!

Jag hade med min go-fika från Vetekatten som innehöll deras "Sommar bullar". Alltså om ni inte har testat dom så GÖR DET. Det är en kardemumma-bulle med vanilj och jordgubbsfyllning – kan vara det godaste jag (ink. vi) har ätit.

Här har ni håret när Emelie tagit ut min gamla hår. Som jag nämnde i en vlogg (länk) så har mitt hår börjat strejka senaste halvåret. Jag tappar en del hår och allt småhår har ett slagfält mot min panna. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte varför, jag stressar mindre än förr, jag äter bra mat och tar han om mig själv så väl jag kan. Det är så jobbigt men well, många känner igen sig och det går inte att göra så mycket åt det.

Här har ni resultatet!

Eftersom mina längder är lite sargade så ville jag inte bleka utan endast lägga en mörk/kall bottenfärg och satsa på att ändra färg med Hairtalk istället. Jag vill bli varmare beige/guld blond för att jag tycker det passar min hudton/ögon bättre. Jag ville ha längre hår, så som jag hade förut men när vi satte i 55cm och jag fick ta bort kappan och hade hår ner till rumpan och kände att jag kunde tälta i mitt eget hår. Det var innan vi skulle klippa så där och då kände jag att vi måste klippa av en del.

Jag är verkligen inte van, jag har haft mycket kortare hår ett tag och glömt bort känslan av detta svall. Men jag älskar det, Emelie är så sjukt grym på att sätta Hairtalk och att se vilka färger som passar bäst.

Vi har använt:

55 & 45 cm 6 paket

Färgnummer: 23, 613, 613/18, 18 och 20

Nr 23 är doppad i regular

Nr 613 är doppad i silver

613/18 är doppad i brown-regular

Visst blev det fint? Jag är så ovan men jag älskar alla skiftningar med färgerna och jag har hellre längre och kunde klippa av det successivt om jag skulle vilja det.

Efter hårfixet gick vi och åt en magisk middag på Österlånggatan 17. Vi åt lite smårätter men höjdpunkten var absolut kantarelltoasten med löjrom.

Dom här två, mina stjärnor. Det var inte längesedan vi var i Barcelona och hade en av dom bästa helgerna jag haft. Vi pratade framtid, om våra karlar, bröllop och hade det bara helt underbart trevligt. Nu ska jag pussa på min karl och jag hoppas ni får en underbar lördag. Puss & Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Elin,
  jag har haft Hairtalk i många år, älskar det! MEN då jag har ombre och därmed lagt i Hairtalks ombre slingor så dyker samma problem upp varje gång. Efter ca 1-2 månader är den mörka delen av slingorna (vid rötterna) morotsorange 🙁 Den blonda delen påverkas inte. Så skumt, jag är väldigt noggrann med skötseln av håret och använder endast Hairtalks och Kerastases produkter (och inte på fästena självklart). Har du någon aning om varför det kan missfärgas? Det har alltså hänt varje gång jag lagt i nytt hår, inte bara en gång. Det oranga lyser ju sedan väldigt tydligt mot min mörka botten, så inför nästa gång känns det nästan som att jag bara bör köra helblonda slingor även om det inte heller är optimalt i min ombre. Men hellre blonda fästen än oranga. Hur gör du, har du ombre fästen eller vanliga blonda? Missfärgas dina?

  Linda 2017-08-14 13:47:53
  Svara
 • Tycker att det jättelånga håret tar över för mycket, lite mkt av allt, hår, naglar, smink! Du kanske skulle tänka lite som med din kund häromdagen, att hon ”behövde komma fram ur håret lite”! Längden du hade innan passaade dig perfekt. Men färgen tycker jag blev bra! Sen så även om Hairtalk sliter mindre än andra metoder, så sliter det säkert. Kanske vore bra för ditt hår med en viloperiod utan tungt extrahår?

  Malin 2017-08-13 10:10:27
  Svara
 • Hm men det är inte förlängningen som sliter då? Sen var det faktiskt så att jag blev så ”stressad” fast positivt haha men det fattade väl inte kroppen, när jag träffade min stora kärlek, att jag tappade alla ögonfransar! De växte dock tillbaka. Men tror att omtumlande känslor kan ta effekt även om de inte är av det negativa slaget, som att kroppen fokuserar på att dra runt alla extra hjärtslag ;-). Fin inhåret blev du iaf.

  Cissi 2017-08-12 21:41:57
  Svara
 • Så jäkla fint!!!! Du tror inte håret kan reagera lite ”försenat” på den stressen du upplevde för ett tag sen med separation osv? Eller kanske inte funkar så. Annars kanske någon hårprodukt/färg du reagerat på, vet att en vän tappade massa hår av ett märke och det slutade när hon bytte. Kram!

  Annie 2017-08-12 20:05:22
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Hej igen! Fortsatte fundera på detta efter jag lämnat kommentaren ovan. Du blekte ju bort din ombre innan sommaren du tror inte alla småhår kommer från att håret blivit skört av blekningen? Vore förresten kul om du kan skriva ett inlägg om hur kommer ta hand om håret nu när det är lite skörare, tror många upplevt samma grej utan att kanske riktigt veta varför. Kram!

   Annie 2017-08-13 15:33:30
   Svara
 • Det blev ju supersnyggt.
  Jag är själv frisör, och har varit med om samma som du med håravfall, stressade mindre, åt bra, hade givetvis bra frisörprodukter , proppade i mig extra vitaminer osv.
  Tillslut gick jag till läkaren och krävde att dom kollade upp mig, och det visade sig att jag hade fel på ämnesomsättningen, fick levaxin och till min lättnad slutade jag tappa hår, massa andra problem försvann oxå på kuppen, problem jag inte ens riktigt lagt ihop eller riktig tänkt på innan .
  Hoppas du får bukt med ditt hårproblem för det är aldrig kul när håret rasar.

  Ann-Charlotte 2017-08-12 19:15:42
  Svara
 • Var kommer din fina blus ifrån? ? dö snygg!!

  Sanna 2017-08-12 19:05:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!