Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Resultatet utav Antonio Axu Silvershampo

Inlägget innehåller annonslänkar

(För att inte förvirra, det ligger ett filter på denna bild – se sedan för mer)

God morgon vänner!

Jag sitter och dricker en kaffe och ska snart bege mig till stan för att ha ett frukostmöte med en bröllopskoordinator, förstår ni hur sjukt det är? Min lillasyster sa det till mig i veckan, huuuuuur sjukt är det inte att du ska gifta dig? Men jag återkommer senare om hur det gick, jag ska även fixa naglarna och ha två möten på eftermiddagen – så det är full rulle.

Men hörrnii, jag tänkte visa er en ny produkt som jag har testat. Jag var på lanseringseventet utav Antonio Axu’s produkter i samarbete med Åhléns (klick-inlägget). Men nu när jag är helt nyfixad, blond i håret så vill jag testa silverschampot.

PRODUKT: Antonio Axu – Silver Shampoo Cool Purple (300 ml) 119 kr

Jag hade precis läst inne hos Annica att hon dissade schampot helt och då kände jag att jag måste ta tummen ur och testa jag med. När jag testar silverschampo så gör jag alltid på samma sätt:

 1. Jag blandar 50/50 med vanligt schampo och silverschampot för att inte riskera att silverschampot suger åt sig som en svamp direkt.
 2. Jag sköter ur och kikar i spegeln, hur ser det ut? Okej, det hände ingenting – då kör vi en gång till.
 3. Då körde jag 100% silverschampo och börjar med att massera in i hårbotten och på halva håret (där mestadels är mitt hår).
 4. Jag låter alltid silverschampot sitta längre i botten och i ombre-övergången än på dom blondaste topparna.
 5. Jag sköljer ur nästan direkt
 6. Kikar i spegeln och ser att ”Aa, nej men det kanske inte hände så mycket där heller” vilket det inte hellre gjorde i detta fall.

– Nej, men jag kan nog kräma på helt och låta silverschampot sitta i några minuter utan problem. Jag masserar in i hela håret och låter schampot sitta i ca 5-6 minuter, vilket är rätt länge för mig som är väldigt blond. Jag kikar i spegeln under hela tiden.

Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att balsamet tog mer än schampot?! Jag lät balsamet sitta max 1 minut för jag såg på längderna att ”nuuuuuuu, måste jag nog skölja”.

Jag är förvånad, jag tycker att håret fick en jättefin kallare ton. Visst, Hairtalk håret suger åt sig pigment som en törstig norrlänning på en Viking Line båt men jag måste ändå säga att jag gillar det. Men jag måste faktiskt hålla med Annica att håret blir torrt och svårt att reda ut, jag fick använda rikligt med olja och leave-in kräm. Balsamet ger inte den mjuka känslan, men den ger färg – absolut. Där får man välja själv, jag är lite si sådär på den punkten.

Alla blonda hår är redan torra och porösa som det är, jag tycker ändå att år 2017 ska man inte känna att schampos/balsamet gör håret torrare. Det är just dessa småsaker som jag vill ändra på i mina produkter, ”it’s in the details”. Jag vill åt känslan i ett schampo/balsam, inte bara att dom ska fungera – vilket jag redan förutsätter att dom gör. Sedan ser vi olika ut och alla produkter fungerar på vissa och vissa inte, absolut.

Längderna längst ner blir kalla, absolut. Jag fönade bara håret med paddelborste för att försöka få fram ett så pass rent resultat som möjligt. Nu är mitt hår väldigt ljust redan så det ser magiskt ut ändå (utan silverschampo), jag ville mest att ni skulle se hur silverschampot tog på det håret. För ju ljusare håret är, desto mer resultat. Så är ni mörkare blond än mig, låt allt sitta mycket längre. Hade jag låtit allt sitta längre än 5-6 minuter så hade jag blivit lila, totalt lila.

 

För att få helt rättvisa så kan ni kika in mitt hår, alltså överhåret. Men summan utav kardemumman så tycker jag om serien för att den gör håret kallare, konstigt vore det annars? Jag hade önskat att håret inte blev strävt i duschen samt svårt att reda ut, trots balsam. Jag hade också önskat att konsistensen var mer krämigare, vilket gör det enklare att finfördela silverschampot/balsamet för ett mer jämt resultat. Men för 119 kr stycket tycker jag att produkten är klart godkänd för att användas då och då!

Om ni vill veta mina TOPP TRE utav livets silverschampon så har ni dessa tre. Joico (klick) vet ni sedan innan att jag alltid använder, älskar det silverschampot. FANOLA är det riv i, ALLT blir kallt utav detta schampo – dock kan det lätt slå över men har man koll så ger Fanola snabbast och sjuka resultat. Om jag han sagt att brunetter INTE kan använda silverschampo tidigare så kan säga såhär: Tills Fanola kom, daaaamn!!!


Inlägget innehåller annonslänkar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Elin ?

  Hur många ggr i veckan använder du silvershampoo? Upplever att mitt hår typ går utav då jag använt silvershampoo?

  Lina 2017-12-07 13:58:08
  Svara
 • Hej Elin! Vad tycker du om fudge silvershampo som alla kunder frågar efter just nu?! Jag kan ärligt säga att jag inte gillar det. känns som många blonda hår får en grön/grå beläggning, och bli väldigt matta..

  Ellen 2017-09-21 10:34:55
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Hej Ellen!
   Vet du, jag håller med. Jag testade det en gång och aldrig mer. Håret blir matt, grönt oavsett hur jag applicerade det. Nej, det finns så mycket andra alternativ som är riktigt bra. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-09-21 14:30:25
   Svara
 • Ser fint ut ditt hår! Som en påminnelse till alla med Hair Talk så godkänner inte hairtalk att man använder många andra produkter ex silvershampo de har istället tagit fram en produkt som tar bort gula toner som kan användas av frisören då de fäster om Hair talk håret. Det vanliga håret kan då få andra produkter i sig under frisöbesöket ex en nyansering.

  Minna 2017-09-21 09:27:17
  Svara
 • Hej Elin! Jag hade egentligen bara en fråga men det blev två frågor efter ditt inlägg ?
  Hur fungerar silverschampo på brunetter?
  Kan man använda färgbomber på ofärgat hår? Om man tex skulle vilja ha en röd nyans i sitt bruna hår en kortis ?
  Tusen tack!! Kram

  Sanna 2017-09-20 09:21:41
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Det finns färgbomber inpackning från Revlon i olika nyanser väldigt bra för även mörka hår en vit rund förpackning säljs till bra pris hos lyko.

   Minna 2017-09-21 18:49:21
   Svara
 • Ja, det var ett bra pris för en godkänd produkt!

  Josefine 2017-09-20 08:29:32 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!