lugg tipset just nu – ”Curtain Bangs”

Hej vänner och hej söndag!

Jag har haft en underbar sovmorgon, ätit en god brunch och nu sitter jag vid datorn. Ni som såg min vlogg (länk) nedan vet att jag klippte en ”lugg” på min kund. Jag kunde inte släppa den frisyren så jag ville verkligen tipsa er om en enkel förändring som gör så mycket. Jag såg flera artiklar där denna lugg som nu kallas ”Curtain Bangs” – alltså den vanliga ”gardin luggen” på svenska. Jag tycker själv alla olika namn på frisyrer låter roligare på engelska, håller ni inte med om det?

Här en min kund som jag filmade i min vlogg. Jag fiffade upp färgen, målade hela håret väldigt naturligt och en blond ton att bli hungrig på. Den är guldig blond, men jag kallar den hellre ”Nude/Beige” blond. Jag klippte en ”Curtain Bangs” och lockade med en 32 mm locktång (ad-link). Min kund har ett tunt/fint hår och många tycker det blir för ”fjuttigt” att klippa någon typ av lugg då. Men det gäller att sno lite mer hår från hjässan och klippa luggen mer kantig.

TIPS: Att applicera lite förtjockninglotion (ad-link) i luggen innan den fönas med rundborste (ad-link) eller varmluftsborste (ad-länk) fördubblar tjockleken och man får mer styr på luggen då. För er som har ett tunt/fint hår så fungerar detta tips även på hela håret.

Här har vi mina favoriter när det kommer till en delad lugg, jag blir nästan generat kär i dessa frisyrer. Det är många som är fega när det kommer till ett kortare framparti men titta på alla dessa bilder, dregla ett tag och sedan bokar du upp en tid hos din frisör. Just en delad lugg passar dom flesta, den går att skräddarsy till vilket ansikte som helst. GAHH!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin,
  jag har börjat slinga mig hos en ny frisör. Jag önskade klippa lite tjockare lugg och ha den delad men enligt frisören skulle det se mycket konstigt ut eftersom att hon tycker att jag inte har tillräckligt tjockt hår. Det är så svårt att beskriva hur mitt hår ser ut. Jag lyssnade på henne och lät bli klippa luggen. Nu kan jag inte sluta tänka på det och ser varje dag bilder på fina lugg..vill haaaaa!!! jag har normaltjockt hår och funderar starkt på att klippa av det ändå. Vad tycker du att jag ska göra? Mitt hår är dessutom så slitet på sidorna vilket är ännu en anledning att klippa av det.

  Romana 2017-10-05 21:33:29
  Svara
 • Kan du visa hur man stylar luggen?

  Fatima 2017-10-01 20:38:19
  Svara
 • Kul med tips för jag tänkte faktiskt klippa en sån lugg nästa gång hos frissan. Det är nämligen så att jag var mycket bebishår och speciellt på ena sidan och nu har det dessutom gått av (eller om jag tappat det och det växt ut) så det står rakt upp! Tänkte då dölja detta med en lugg. Man behöver ju inte klippa den så kort utan den blir ju kortare när man böjer den med plattången.

  ErikaJ 2017-10-01 18:18:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!