när det är hack i hela håret

Men god morgon friends!

Hoppas ni sovit gott. Jag har sovit själv för första gången sedan jag träffade A, tror jag. Det kändes jättekonstigt att somna själv, men framförallt att vakna själv. Jag och A sover väldigt nära, jag vaknar bokstavligen på hans bröst eller i hans famn – varje dag. Sedan har jag alltid två hundar som antingen ligger under täcket eller längs kroppen, så det är som en sillburk i min säng varje morgon. Jag har alltid älskat att vara själv, alltid varit en ensamvarg så det är inte så att jag behöver ha folk runt om mig hela tiden utan känslan att inte vakna med min ”familj” var bara så konstig.

Jag ska snart möta upp Annica och vi ska ner och äta frukost med hela gänget. Men innan det måste jag visa er en av nykunderna som fick en plats hos mig i höstas som besökte mig nu. Just denna makeover var en utmaning men väldigt rolig att göra.

Hon hade en ”ombre” eller vad man ska kalla det. En mörkare bottenfärg som ett lock och slingor som övergår direkt i blont utan en mjuk övergång. Samma sak här, håret under och emellan är inte slingat (?)… Håret har blivit hårt blekt så topparna har börjat äta upp sig själva underifrån och upp. Som ni ser tydligt på före-bilden är vissa delar helt av. Nu ska jag tillägga att kunden har ett stort problem, hon tvättar håret varje dag – hon vet själv att det inte är bra men hon har hamnat i ett dåligt mönster och känner att hon inte har något annat val. Det resulterar till ett glanslöst, slitet och torrt hår.

Jag la en ny bottenfärg, målade balayage alá Elin och jag fick klippa av en hel del för att försöka möta upp alla avslitna partier. Håret är fortfarande i olika nivåer men jag försökte med hela mitt hjärta att låta henne ha kvar känslan av ett långt hår men ändå offra en hel del av längden. I och med att jag fick klippa en frisyr, forma och klippa en delad lugg så visste jag att hennes hår skulle bli dubbelt så tjockt – även fast längden fick ryka så har hon en fylligare hår i slutändan.

Visst blev det fint? Jag valde en beige blond, ton och jag hade verkligen så trevligt med denna tjej. Nu har vi lagt upp en plan för hennes hår, jag har skällt på henne om att tvätta håret för ofta. Jag brukar oftast säga att ju mer du tvättar håret, ju snabbare sköljer du ner dina tusenlappar i avloppet. Vatten är hårets största fiende och varför lägga flera tusen på håret när du ändå låter pengarna rinna ner i avloppet?! Tänk på den ❤️

Jag gjorde ett inlägg om hur mina hårrutiner ser ut på ett ungefär och hur jag planerar mina tvättdagar. Missade ni det inlägget så kan ni klicka HÄR, så förstår ni lite mer hur jag tänker. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej Elin!
  Du skapar så fint hår, vilken inspiration du är.

  En fråga: Jag träna Crossfit varje dag och svettas en hel del från hårbotten. Vilket gör det svårt att inte ”tvätta” håret efter ett träningspass. Ibland försöker jag med torrschampo men det tar inte bort det överflödiga. Hur ska jag göra?

  Tack för en bra blogg!
  Kram Ida

  Ida Johansson 2018-03-26 15:56:35
  Svara
  • Svar på Ida Johanssons kommentar.

   Hej Ida!
   Men tusen tack 🙂
   Jag förstår. Man får utgå från det livet man lever helt enkelt. Om du tränar varje dag förstår jag att man vill duscha och bli fräsch för att kunna fortsätta livet helt enkelt. Men om du kan tvätta det varannan dag i alla fall? Eller om du sätter upp håret i en hög, stram ponytail så inte håret kommer mot kroppen eller ansiktet? Kram Elin

   Elin Johansson 2018-04-01 09:20:36
   Svara
 • Hej Elin!
  Tack en en inspirerande blogg ?

  Jag jobbar som sjuksköterska = måste ha uppsatt hår. Jag vantrivs i strama tofsar och upplever att det sliter på mitt hår. Har en lob idag som jag försöker spara ut. Så, har du några tips på enkla frisyrer? Som går fort att göra och som sitter en hel arbetsdag. Tar även emot tips på bra hårklämm för tjock hår!

  Tack på förhand! ?

  Johanna 2018-03-22 21:07:50
  Svara
 • Hej! Skulle du kunna berätta mer om dina frisörkurser utomlands och berätta mer om dina möten med kemister och andra i branschen?
  Mvh
  Emma

  Emma Malmén 2018-03-22 13:47:29
  Svara
 • Jättefin klippning! Det är så kul att läsa om hur du tänker. Tack för att du delar med dig.
  Jag har en liten fundering, du skriver att håret ska klippas upp för att få mer liv, jag har haft uppklippt men tyckte att mitt hår blev att se tunnare ut. Jag har normaltjocka hårstrån men inte så många, så i slutändan blir inte min hästsvans så tjock s a s. Men tips för tunnhåriga funkar inte riktigt heller. Har du något/några bra tips. Typ ett blogginlägg kanske ”för alla som inte har det normal tjocka hårsvallet”

  Tack för en inspirerande & informativ blogg. Jag trivs här, även när det handlar om ditt privatliv, jättekul att få följa lghtrenoveringen. Bokhyllorna blev sjukt snygga!

  Karin 2018-03-22 01:32:13
  Svara
 • Men herregud så snyggt!!???
  Jag tycker håret både ser längre/fylligare,OCH ljusare ut än innan?
  Tänk vad kunskap och passion kan göra?

  Och återigen blir jag rädd att det finns så många okunniga/dåliga sk.frisörer där ute?

  Jessica 2018-03-21 23:26:15 http://www.salongvariant.se
  Svara
 • Hej! Av ren nyfikenhet skulle jag vela fråga dig om du överhuvudtaget har någon kund du bara klipper eller om du har någon korthårig kund då man aldrig ser dessa. Älskar dina jobb, är själv frisör!

  Alicia 2018-03-21 19:32:25
  Svara
  • Svar på Alicias kommentar.

   Hej Alicia! Tusen tack 🙂
   Jag har bara klippkunder också, även några herrar 🙂 Jag lägger inte ut allt jag gör utan jag väljer ut det som jag vill visa och det som passar flödet. KRAM

   Elin Johansson 2018-04-01 09:22:59
   Svara
 • har du nåt tips på en bra paddelborste? eller någon annan som har det?

  sofia 2018-03-21 16:47:52
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Men jaaaaaa, kika in detta inlägg:https://elin.metromode.se/2017/07/22/billig-harborste-latt-foundation-sommar-parfym-singelfransar/
   Kram

   Elin Johansson 2018-04-01 09:29:58
   Svara
 • Du som frisör borde veta att det finns lika många olika hårtyper och hudtyper (tänker på hårbotten) som det finns individer. Vissa kan inte vänta 4-5 dagar med att tvätta håret, eller ens 1-2 dagar. Det GÅR inte! Eller jo, om man vill se ut som en svintoboll med drypande flottig hårbotten kanske. Jag har själv tunt/fint hår som är väldigt mjukt utan tyngd. Helt omöjligt att få fason på utan att tvätta. Lösningen blir att använda milda, bra och vårdande produkter.

  De kunder som du visar upp på bloggen är verkligen jättefina, men typ likadana. Alla har inte såna förutsättningar pga gener, hormoner, stress etc etc.

  Anne 2018-03-21 13:18:28
  Svara
  • Svar på Annes kommentar.

   Hej Anne!
   Självklart, men att tvätta håret varje dag är inte bra. Det är samma sak som att duscha och skrubba huden/kroppen varje dag – det är inte heller bra. Om man tvättar håret 3 gånger i veckan så kommer man långt. Jag predikar inte att ni MÅSTE något, utan jag bara informerar vad som händer om man gör vissa saker. Sedan är det alltid upp till var och en att bestämma vad som passar er 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2018-04-01 09:34:35
   Svara
  • Svar på Annes kommentar.

   Jag har ocksa jattetunt och fint har, anvander jag torrschampoo eller satter upp haret i en tofs kan jag utan problem ga utan att tvatta haret varje dag, sa det ar inte en omojlighet aven om det helt klart kanns frashare om man tvattar varje dag. Mitt har mar mycket battre nar jag inte tvattar det varje dag, kan latt ga 4-5 manader utan frisorbesok medans om jag tvattar det varje dag sa ar topparna risiga och hemska redan efter 2 manader. Sa det gar faktiskt att lata bli att tvatta varje dag om man ar lite kreativ.

   Cami 2018-03-21 16:46:21
   Svara
  • Svar på Annes kommentar.

   Visst men att tvätta håret VARJE dag kan ju aldrig vara bra. Jag tvättar var tredje dag och får då gå med fett hår en dag. Kanske böjer jag luggen lite med tången så det inte syns så mycket.

   ErikaJ 2018-03-21 16:43:25
   Svara
 • Man upphör aldrig att förvånas av dina magiska makeovers! Så himla duktig!

  Amanda 2018-03-21 11:03:59 http://nouw.com/mandysvard
  Svara
 • Hej! Jag har en kortare page som inte kan sättas upp i svans. Det gör att jag måste tvätta håret 3 ggr/v. Hade helst tvättat max 2 gånger men det är hopplöst. Jag är dessutom rätt mörk och hitta torrschampoo är smått omöjligt. Min frisör säger att hon aldrig hittat bra torrschampoo för brunetter. Har du tips på hur jag kan göra för att kunna tvätta håret 2 ggr/v.

  Sara 2018-03-21 09:17:37
  Svara
 • Hej! Jag var hos en frisör i januari för att pigga upp färgen i håret. Jag sa då att jag ville ha en lite mörkare botten och pekade på hårbotten, med det menade jag alltså likt en ombre. Resultatet blev mycket riktigt en mörkare hårbotten men också att hon inte slingade underhåret. Var tillbaka på samma salong men hos annan frisör två månader senare, då var ifs instruktionen annorlunda (jag ville bli jämnare i färgen) men då färgade hon underhåret. Kan det ha att göra med att kund och frisör inte förstår varandra när man säger bottenfärg som leder till ofärgat underhår?

  Olivia 2018-03-21 09:07:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!