SVAR PÅ HÅRFRÅGOR

Hej Elin!
Jag behöver din expertis! Jag har bestämt mig för att försöka spara ut mitt hår, jag har länge haft mellanlångt och inte jätte tunt men inte tjockt! Jag har typiskt skandinaviskt hår med blonda fina tunna hårstrån. Jag har alltid använt plattång ungefär 5 dagar i veckan men nu har jag lagt den på hyllan, det är dags att se om jag kan få ut mitt hår om jag verkligen sköter om det! Jag är väl inte helt borta i att veta hur man sköter om sitt hår, men du är min hår gud och jag skulle ändå vilja ha tips och råd för vad du tycker, hur hade du gjort om du var jag? produkter? vitaminer? skötsel allmänt? Jag är så redo så hit me liksom!
Tack för en fantastisk blogg! /Linnea

– Hej Linnea!

Men gulle, självklart ska jag ge dig några enkla råd. När man pratar om hårvård så är det lika personligt som ens sko-storlek. Vi föds med en hårtyp och det gäller att lära känna sitt hår, precis på samma sätt som kroppen. Märker du att håret tar stryk av t.ex volymschampo så kan du inte använda det. Sluta och se om det blir bättre, välj ett annat alternativ.

Men först och främst så tycker jag att du ska rådfråga med din frisör precis vilka produkter som passar dig och ditt hår. Det är jättesvårt för mig här bakom datorn och säga till dig ”precis det här ska du använda”. Jag är jätteglad att du har lagt plattången på hyllan för den förstör många hår (om man använder det för mycket).

 • Tvätta håret en-två gånger i veckan
 • Vårdande inpackning (fukt) en gång i veckan
 • Ät vitaminer för din kropp (ej endast för håret) Mår kroppen bra så kommer ditt hår också göra det.
 • Försök att ha som rutin att smörja in topparna med vårdande olja (argan) innan du ska gå och lägga dig.
 • Klipp dig regelbundet (det kommer din frisör bestämma vad som är bäst)
 • Välj en hårfärg som du kan gå med länge, ju färre färg-tillfällen desto bättre.
 • Använd värmeskydd (oavsett om du fönar eller ej)
 • SKYDDA HÅRET FÖR SOLEN (om du åker utomlands)
 • Tänk sunt förnuft när det kommer till värmestyling. Självklart ska du styla ditt hår så du känner dig fin, men tänk på vad som känns bäst.
 • Lär känna ditt hår, vad tror DU är bäst.

Jag hoppas du fick lite hjälp på vägen. Men mitt bästa tips är att ta en lång konsultation med din frisör 🙂
Lycka till. Kram Elin

inpackning

Om du har färgat hår så skulle jag tipsa om denna inpackning – du kan läsa mer HÄR (klick)

Hej Elin! Jag tänkte fråga, jag vet ju att du har hairtalk och jag själv har de med. Det skulle va jättekul om du ville skriva lite om hur du tar hand om ditt löshår. Tex du skriver att du använder runborste när du fönar? Men fastnar inte borsten i fästena då? (kanske konstig fråga)och använder du andra produkter än de som är rekomenderade? Jag fick instruktioner av min frisör att bra använda kalluft när jag fönar och endast använda mig utav hairtalks egna produkter? Så därför är jag lite nyfiken på hur du gör med ditt löshår, för jag själv känner just nu att de är mer besvär med löshåret än utan. Din blogg är fantastisk och du är gym kram.

– Hej fina du! Tusen tack, så glad att du gillar bloggen 🙂

Jag har svarat många gånger på denna fråga men jag kör igen. Du kan söka på ”Hairtalk” i sökfältet så kommer massor med information upp.

I mitt fall är det lite speciellt då jag har som jobb att testa olika produkter. För att garantin ska gälla så ska man använda Hairtalk’s egna produkter. Men självklart kan du använda produkter från andra märken, kolla på mig liksom ;). Men det där får man ansvara för själv. Jag tar risken att håret kan missfärgas eller liknande då jag inte har något annat val.

Jag tar hand om mitt hår (ink Hairtalk) precis på samma sätt som mitt egna. Jag fönar håret med rundborste men jag håller mig 5cm från fästerna med borsten. Jag fönar, plattar, lockar och sätter upp håret precis som vanligt. Det jag är noga med är att ge håret väldigt mycket fukt så som inpackniningar, oljor samt håller mig borta från vatten så mycket som möjligt. Jag tvättar håret 1-2 gånger i veckan och då stylar jag håret en gång, då håller den stylingen tills nästa tvätt.

För att bära ett snyggt löshår så måste du styla håret. Det går inte att bara föna håret torrt och gå utan man måste värmestyla håret på ett eller annat sätt för att få håret glansigt och medgörligt. Det är lite extra jobb med löshår men för min del är det värt det 🙂

Hoppas du fick lite svar på dina frågor.
Kramar Elin

mg_5491

Jag har gjort ett step-by-step inlägg för längesedan om hur jag fönar håret. Du kommer dit HÄR (klick).

Hej Elin!
I din förra blogg så skrev du att du schamponerar håret 3ggr varje tvätt, jag testade det och då blev mitt hår kaos. Det var så tovigt att jag inte kunde få ur tovorna och fick rycka bort hår. :'( Jag använder ett schampoo ifrån hårvårdsserien TRESemme det utan silikon som ska vara bra?
Mvh Mathilda

– Hej Mathilda!

Precis, stämmer. Jag tror jag vet problemet, du använder TRESemme…

Anledningen varför jag tvättar det tre gånger på raken är för att jag går så länge mellan tvättarna. För att få håret kliniskt rent så måste jag tvätta det många gånger. Om håret inte är jätte-skitigt så räcker det med två gånger. Jag har skrivit ett inlägg om hur jag gör i duschen, HÄR (klick). Testa att byta hårvård (fråga din frisör) och följ stegen i inlägget så hoppas jag det blir bättre.

Lycka till nu 🙂 Kram Elin

img_0177

Om du är ute efter en ny, mer skonsam hårvård så kan jag tipsa dig om dessa skönheter. Mer info HÄR (klick)

Hej Elin!
Jag skulle bli SÅ glad om du kunde hjälpa mig. Jag har väldigt långt hår, och har haft det i flera år nu. Det känns dock som att min frisyr (eller egentligen brist på frisyr) får mig att se yngre ut än jag är. Som 22åring är det inte så kul att få höra att man ser ut som 16-18. Hur kan jag klippa håret så att jag ser mer vuxent/få en ”frisyr” utan att behöva klippa kort? Jag har hår en bra bit nedanför brösten och lite uppklippt. Borde jag klippa upp det ännu mer? Håret närmast ansiktet, borde det vara jämnlångt, eller blir det en bättre ”frisyr” om man ramar in ansiktet genom att klippa det kortare? Har googlat massor, men får inte upp något vettigt om hur man kan få en fin vuxen frisyr utan att behöva klippa typ axellångt.
Jag hoppas att du har tid att svara, skulle vara guld värt! Du verkar så himla grym på allt som har med hår att göra.
Massa kramar!

– Hej du!

Ja men självklart, jag ska försöka.

Vilken svår fråga. Jag förstår vad du menar dock, jag får fortfarande visa leg när jag köper Redbull – haha. Men tyvärr så tror jag du måste klippa av dig håret för att få ”en mer vuxnare” look. Långt hår förknippas oftast till dom yngre och kortare frisyrer klipper man då vi vill känna oss mer seriösa. Helt knäppt kan jag känna, jag har haft långt hår hela livet – funkat rätt bra för mig – haha.

Hade du suttit i min stol så hade jag sjävklart rekommenderat en lob eller en bob. Men vill du behålla längden så skulle jag rekommendera att klippa upp håret lite mer, klippa håret i en mellanlängd (ovanför bröstet). Att välja att klippa lugg kan ge ett ”vuxnare” intryck eller välja en djup snedbena.

mellan

Här kommer lite inspirationsbilder. 

Att förändra hårfärg kan göra jättemycket också. Men om du tänker såhär: När vi var barn så hade vi helt jämnlångt hår och oftast mittbena. Om du väljer att klippa av en bit, klippa upp och göra något kreativt i frampartiet så kommer du ifrån ”barn-klippningen”. Satsa på en mellanlängd, uppklippt och någon typ av lugg!!!

Jättesvårt att förklara men jag hoppas du fick lite tips i alla fall. Stort lycka till nu – KRAM 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej! Jag skulle jättegärna vilja veta skillnaden på en ”vanlig” hårfön och en resehårfön? Jag står mellan valet vad gäller ghd copper gold fönen. Är det någon skillnad på resultat/kvalité om jag skulle välja resefönen? Skulle verkligen uppskatta ditt svar 🙂 Med vänlig hälsning Diana

  Diana 2016-12-26 03:10:09
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har en fråga som jag inte tror att du besvarat innan & som heller inte verkar ställas så ofta. Det är så att jag har väldigt långt, ofärgat hår ganska ljusbrunt. Har inte färgat håret på flera år & har nu helt min egna hårfärg. Har inte tunt hår men inte jättetjockt utan rätt så normalt. Mitt hår är tyvärr väldigt fett o jag har svårt att vänja av det, brukar tvätta håret ca 4 ggr tyvärr vilket jag vet inte är bra. Använder hårfön efter varje dusch och platt/locktång ca 2 ggr i veckan. Till min fråga, vilket schampoo kan du rekommendera en sån som mig? Känns som alla har färgat hår these days.. jag har kört på Matrix nu men tycker håret känns risigt av det, får det inte tillräckligt mjukt. Kram!!

  Tina 2016-10-12 22:12:17
  Svara
 • Hej Elin! Jag har en frisörfråga till dig.
  Jag vill ha bort min varma ton/gula hår. Jag har varit hos tre olika frisörer men ingen kan tydligen uppnå ett kallt resultat. Min enda önskan har varit att få ett kalla toner och sedan de har haft fria händer. Mitt hår efter senaste besöket ser ut såhär före och efter: http://www.sbrage.se/wp-content/uploads/2016/10/hår.jpg
  I längderna är en varm färg som har suttit i över ett år och utväxten är min egen färg. Nu funderar jag på att ta saken i egna händer och detoxa som jag har läst om på din blogg? Alternativt gå till en frisör en sista gång om du kan hjälpa mig och säga vad jag ska göra? Det fäster tydligen väldigt dåligt på mitt hår. Silverschampo, inpackningar och annat fungerar inte , jag har en för dålig grund.

  Vore snällt om du kunde hjälpa mig, tack för en bra blogg och tack på förhand.
  Sanna, Jönköping

  Sanna 24 år & tvåbarnsmamma 2016-10-12 11:32:00 http://www.sbrage.se
  Svara
 • Hej hittade precis till din blogg! Jag har en fråga: vad anser du om balsammetoden? Jag har SJUKT tjockt och starkt hår MEN det växer inte längre än till över brösten. Vill så gärna ha längre hår!! Jag använder aldrig värmeverktyg (kanske en gång i månaden), tvättar håret ganska ofta men min frisör säger att de inte märks på mitt hår. Har hört att några har fått mkt längre hår när de har kört balsammetoden, men var tror och tycker du? 🙂

  Alma 2016-10-11 18:38:28
  Svara
 • Tack så mycket för ditt svar, uppskattade de så mycket! Kram

  Ellen 2016-10-11 18:31:55
  Svara
 • Hej Elin,
  Tycker det är lika härligt varje gång att gå in här och läsa dina inlägg.
  Jag har dock väldans problem med mitt hår, fick rekommenderat ett schampoo från kerastase som skulle hjälpa mot min feta hårbotten, dock så blev håret snustorrt och jag hade problem med att få håret att se välmående ut igen. Har du något tips på bra produkter till ett tjockt, halv asiatiskt hår? Som lätt blir väldigt fett men bara i hårbotten? försöker att gå flera dagar utan att tvätta men redan dagen efter jag tvättat håret börjar det bli fett.

  My 2016-10-11 16:56:48
  Svara
 • Jag är 41 år och har inte visat leg sen….jag minns inte. Det hänger nog inte på håret söta ni utan ni ser helt enkelt unga ut tror jag. Var glada för det. Gammal hinner man vara länge 🙂

  Annika 2016-10-11 14:29:59
  Svara
 • Hej 🙂
  Sliter volymschampo på håret alltså? Tänkte på första frågan där du tar just volymschampo som exempel, att det sliter på håret. Jag förstår att det kan vara från volymschampo till volymschampo – men rent generellt ; sliter volymschampo på håret? Även jag försöker spara ut mitt hår och har lagt plattång och hårfön på hyllan, så sliter volymschampo på håret ska jag sluta med det 🙂

  Jessica 2016-10-11 14:12:53
  Svara
 • Älskar såna här inlägg! Man kan få svar på sånt man inte ens visste man hade problem med 🙂 tack för den bästa bloggen och youtube-kanalen någonsin!
  Kram 🙂

  Jennifer 2016-10-11 13:59:05
  Svara
 • Hej Elin! Ofta när jag använder schampo och balsam så blir mitt hår fett närmast hårbotten. Tvättar det ca 2-3 ggr/vecka med ett schampo och balsam som jag köpt av min frisör, och har haft samma problem med flera olika märken/sorter. När jag däremot använder ett billigt schampo (typ sunsilk, garnier fructis osv) har jag inte det problemet. Använder schampo i hårbotten och balsam i längderna. Vad är felet??? 🙂

  Linn 2016-10-11 13:06:26
  Svara
 • Hej. Har fått massor av bra hår tips från din blogg. Har ett problem. Mitt hår är tunt skadat torrt och känsligt. Går lätt av utav plattång (använder den max en gång i veckan numera) anväder mig utav Kevin Murphy reapair-me.rinse serien men upplever att mitt hår blir fett i hårbotten efter två dagar. Har provat med att bara tvätta 2 dagar i veckan men det ser för smutsigt ut så klarar inte av det. Har börjat med priorin tabletter i hopp om att få bättre tjockare hår hjälper de? Vilka produkter ska jag använda som passar mig? Har inte hittat ett riktigt bra schampoo än. Låter alltid håret självtorka efter dusch för att inte slita på de med hårfön/plattång . Tacksam för svar ☺

  Natali 2016-10-11 12:10:38
  Svara
 • Hej Elin! Jag hoppas du kan hjälpa mig. Jag har alltid haft väldigt tjockt hår och förra året klippte jag en lob sol nu har vuxit ut. Saken är den att jag nu sedan månader tillbaka äter mediciner och har tappat super mycket här säkert halva håret och de gör ju att längderna mest hänger väldigt tunt. Har du förslag på en snygg frisyr för tunna hår? Vill helst spara ut det men det är inte snyggt med långt om längderna är så pass tunna som dom är..

  Gabriella 2016-10-11 11:29:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!